Nieuwbouw

Bouwbedrijf Wolters heeft ruime ervaring in de nieuwbouw van huizen. Wij zijn gespecialiseerd in vrijstaande woningen in de vrije sector. Bij elk nieuwbouw project staan uw wensen uiteraard centraal. Daarbij werken wij samen met gerenommeerde architecten en bouwkundigen. Dat kan natuurlijk ook uw eigen architect of bouwkundige zijn.

Tijdens het bouwproces staan wij in nauw contact met de opdrachtgever. Eventuele kleine aanpassingen kunnen gaande het bouwproces nog aangebracht worden. Wij bouwen immers úw woning. Bouwbedrijf Wolters is een kleine organisatie en dat betekent flexibiliteit en korte lijnen.

Woonboerderij te Gieterveen

2015-01/img_1903_1.jpg

In Gieterveen hebben wij een woonboerderij herbouwd. Het voorhuis wordt door de opdrachtgever zelf bewoont. Het 'tussengedeelte' wordt gebruikt voor de verhuur van een viertal kamers als Bed en Breakfast. Elke kamer is hierbij voorzien van een eigen badkamer en keukenblok. Het achterste gedeelte wordt in gebruik genomen als schuurgedeelte.

De boerderij is traditioneel gebouwd. Er is gebruik gemaakt van vierkante Douglas gebinten die op gefundeerde betonnen stiepen staan met daaromheen traditioneel gemetselde stiepen. De begane grondvloer is een betonnen kanaalplaatvloer met vloerverwarming. De verdiepingsvloeren zijn traditonele geïsoleerde houten vloeren met gipsplafonds.

De boerderij is voorzien van aardwarmte. Door toepassing van een aardwarmte systeem is geen gasaansluiting in de woning aanwezig. De verwarming in de woning en warm water voorziening wordt gereld door aardwarmte in samenhang met stroom.

Boerderij Midlaren

2015-01/voorgevel.jpg

In maart 2011 brandde de schitterend gelegen boerderij bij camping de Bult in Midlaren af. In opdracht van Meander architectuur te Groningen hebben wij de boerderij herbouwd aan de wensen en regelgeving van nu. De boerderij is opgebouwd met stalen spanten, zodat het vrij indeelbaar is. Naast het woonhuis biedt dit pand ruimte aan verschillende bedrijfsruimten.

Woning te Noordlaren

2014-02/aanbouw-duinweg-noordlaren_1.jpg

Aan de Duinweg te Noordlaren hebben wij deze nieuwbouwwoning onder architectuur van Architectenbureau Brederode gebouwd. De woning is traditioneel gebouwd. Bij de woning hebben we een houten garage met carport gebouwd.

Welkomstbord golfclub te Veendam

2012-08/img_0662_5.jpg

Voor een golfclub in Veendam hebben wij een welkomst/ informatiebord gemaakt. Het bord is gemaakt van houten rachelwerk met underlayment platen. Hierop zijn horizontale latten bevestigd, waartegen redcedar planken zijn gemaakt. Tussen de kolommen zijn hardhouten kozijnen met draairamen gemaakt t.b.v. de informatievoorziening voor de bezoekers.

Meer foto's

Speelveld te Haren

2012-08/sam_1085_2.jpg

In de plaats Essen, aan de rand van Haren nabij Groningen hebben wij een speelveld gerealiseerd. Aangezien het een speelveld moest worden dat geschikt is voor rolstoel gebruik, is het veld gemaakt van beton dat glad is gevlinderd. Aan het beton is een antraciete kleurstof toegevoegd, waardoor het mooier bij het geheel past. De omheining is gemaakt van hardhouten palen met daartussen thermisch verzinkte kruisnetten.

Meer foto's

Woning te Haren

2012-01/woning-te-haren.jpg

Aan de Kromme Elleboog te Haren hebben wij deze nieuwbouwwoning onder architectuur van Architectenbureau Korteweg gebouwd. De woning is voorzien van veel verrassende details en doorkijkjes.

Meer foto's

Woning te Midlaren

2012-01/woning-te-midlaren.jpg

Aan de Tolhuisweg te Midlaren is deze nieuwbouwwoning gebouwd. De woning is gerealiseerd onder architectuur van Bureau B + O te Meppel.

Meer foto's

Woning te Glimmen

2012-01/woning-te-glimmen.jpg

Aan de rand van het Quintusbos is voor een opdrachtgever van ons een nieuwbouw woning verrezen aan de Meentweg te Glimmen. Een aantal jaren na de nieuwbouw hebben wij de woning nog vergroot met een royale serre.

Meer foto's

Woning te Midlaren

2012-01/woning-midlaren.jpg

Aan de Tolhuisweg, op de hoek van de Schutsweg hebben wij deze bijzonder fraai vormgegeven onder architectuur van Bureau B + O gebouwde woning opgeleverd. De woning is voorzien van leuke details, zoals de glazen schoorstenen op het dak en de overstekende dakvlakken.

Meer foto's